måndag 23 januari 2012

Inte mycket bloggande här

Trots att det är tyst här på bloggen, är det full fart här hemma - och det är också anledningen till dåligt bloggande.

Vi fortsätter uppfostran och träning av Lipton, promenaderna blir allt längre, han behöver mer och mer aktivitet för att bli harmonisk och vi kör på.

Morgonpromenaderna blir 1 - 1,5 timme långa, Lipton får sedan springa av sig och busa i trädgården (jo, vi fortsätter med det efter promenaderna). Ibland får vi sällskap av någon annan matte med hund på promenaderna och jag märker att Lipton blir lite "vildare" och svårare att hantera sådana gånger. Där behövs mer träning, med andra ord. När vi kommer in, kör vi lite kontaktövningar, lite sökövningar och bus. Därefter vilar gärna Lipton. När han vaknar blir det en kort promenad, lite bus efter det och mer sök- eller kontaktövningar. Vid tvåtiden tar vi en lite längre promenad igen och han får springa av sig i trädgården. Därefter kommer tjejerna hem och Lipton får busa med dem.

På tisdag är en av våra katthonor Lucia förväntad att föda. Lipton får naturligtvis inte vara med och jag hoppas innerligt att Lucia väntar med födseln tills eftermiddag/kvällen då det finns någon annan här hemma. Värsta scenariot vore att hon börjar tidigt på morgonen då jag inte har hunnit gå ut med och aktivera Lipton. Jag kan knappast lämna henne mitt i förlossningen och Lipton kommer säkert att "gå i taket" om han inte får sin aktivitet. Det är bara att hoppas att förlossningen blir vid en passande tidpunkt men det allra viktigaste är ju att allt går bra. Den dagen kan bli en utmaning. :)

3 kommentarer:

  1. Kan du inte slänga åt Lipton några frisbees som han kan bossa över? Eller så får du ta ett snack med tjejgänget så att de håller honom på mattan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjejgänget, alltså tjejkatterna, bryr sig inte om honom längre. De tycker att det är min uppgift att uppfostra honom.:)

      Radera
  2. Helt rätt! Om människan vill ha hunden som sin bästa vän så får ni ta hand om den också! ;)

    SvaraRadera